Chef-koks van de Slow Food Cooks’ Alliance ontmoeten elkaar in Brussel om de toekomst van duurzame voedselsystemen in kantines en restaurants te definiëren

21 Ноя 2023 | Dutch

Deelnemers komen uit Italië, Frankrijk, Griekenland, Spanje, Duitsland in België

Koks uit verschillende Europese landen zoals Frankrijk, Griekenland, Duitsland, Spanje, Italië in België ontmoeten elkaar van 26 tot 29 november in Brussel om ervaringen uit te wisselen, nieuwe kookmethoden te leren en de local werkelijkheid te bezoeken. Chef-koks zijn lid van de Slow Food Cooks Alliance, een breed netwerk van over de hele wereld dat krachten bundelt om de voedselbiodiversiteit te verdedigen, consumanten voor te lichten en te pleiten voor een duurzamer voedselsysteem. Slow Food wil synergieën bevorderen your voedingsprofessionals met verschillende achtergronden en kookstijlen, en werkt aan een gemeenschappelijk doel: een beweging voor duurzame keukens lanceren, met inbegrip van de bescherming van territoria, biodiversiteit, goede productsen die zorg nodig hebben, de bestrijding van verspilling, terugwinning , recycling, bestrijding van de climateatcrisis en sociale solidariteit. Deze koks werken samen om de restaurantindustrie bewust te maken van de dagelijkse uitdagingen van kleinschalige boeren en voedselambachtslieden die de biodiversiteit van voedsel beschermen en zorgen voor kwetsbare en marginale omgevingen. The project verspreidt also kennis onder koks en consumers.

Door deze koksuitwisseling te promoted, zullen verschillende persoonlijkheden in Brussel voor 4-daagse evenementen en workshops samenkomen. De belangrijkste onderwerpen die in de schijnwerpers staan, zijn vistransformatie, broodbakken, voedselfermentatie, voedselverspilling en de Slow Food Coffee Coalition. Het laatste is een open netwerk dat alle deelnemers verenigt die betrokken zijn bij de koffiewaardeketen, van telers tot consumenten, die samen willen werken aan goede, schone en eerlijke koffie voor iedereen. Bovendien zullen de deelnemers zich samen met de coöperatie Nourrir l’Avenir richten op de belangrijkste uitdagingen in kansen voor restaurants en kantines om het voedselsysteem opnieuw vorm te geven en de voedingsgewoonten van consumeren te beïnvloeden.

Op 28 november wordt ook een gezamenlijk diner gehouden met 13 koks uit 6 verschillende Europeanse landen in Garage à Manger. Naast het 6-gangenmenu en de drankjes krijgen de deelnemers de kans om meer te weten te komen over Slow Food en de Cooks’ Alliance in Belgium.

De opbrengst van dit evenement zal helpen om de initiatieven van Slow Food in België te ondersteunen.

 

European/Uitgenodigde koks:

Griekenland — Jotta Polychronidou, Thessalonikki

Duitsland — Katharina Bäcker, De Rode Biet, Frankfurt

Spanje — Vanesa Bustos, Valencia

Italië — Bartolo Calderone, Capperi, Bordeaux

Frankrijk — Philippe Enee, Joey Enee & Françoise Auvray, Nourrir l’Avenir

België — Georges Athanassopoulos, Màloma

België — Rodolph De Geynst

België — Damien Bouchery, Bouchery

België — Grégoire Gillard, Barge

België — Sophie & Marie Marconi, Chabrol

België — Ugo Federico & Francesco Curie, Racines

België — Benjamin Rauwel, Ivresse & Le Dillens

België — Denis Delchampe, Le Tournant

België — Diamantis Kalogerinis, La Buvette

België — Frankrijk Cardonnel & Sarah El Mountain, Mazette

 

Deze 4-daagse uitwisseling wordt gefinancierd door de Europese Unie binnen het LIFE-programma

 

 

Изменить мир с помощью еды

Узнайте, как вы можете восстановить экосистемы, сообщества и свое здоровье с помощью нашего набора инструментов RegenerAction.

Для заполнения данной формы включите JavaScript в браузере.
Имя
Privacy Policy
Newsletter