Slow Food Festival – Central Europe va aduce comunitățile din cadrul organizației Terra Madre la Cracovia în luna Decembrie

04 Dec 2015 | Romanian

Slow Food Festival – Central Europe va avea loc din 12 până în 13 Decembrie la sediul ICE Krakow Congress Center (ICE Krakow Congress Center) din Cracovia (Polonia) de la orele 10 până la orele 18. Festivalul este organizat de Slow Food Poland (Slow Food Polonia) și Krakow Festival Office.

Aproape 200 de crescători de animale, producători de alimente și alți producători care fac parte din organizațiile Slow Food și Terra Madre, precum și experți și figuri profesionale din domeniul alimentar din Europa Centrală, vor participa la eveniment. Mai exact, delegațiile provin din Armenia, Statele Baltice, Belarus, Bulgaria, Republica Cehă, Georgia, Ungaria, Moldova, România, Slovacia, Slovenia, Ucraina, Austria, Germania și Italia.

La eveniment vor fi prezentate diferite produse din cadrul Prezidiului Slow Food, proiect în care sunt implicați direct producătorii de alimente artizanale. De exemplu Mangalica sausage (Cârnații de Mangalița) din Ungaria vor fi prezentați de către unul dintre crescătorii rasei de porci Mangalița din Ungaria.   Bucegi Mountain Branza de Burduf (Brânza de BurdufBucegi Mountain) din România și, de asemenea, brânza Oscypek din Polonia vor fi prezentate direct de către producători.

Pe lângă acestea program Festivalului Slow Food cuprinde 30 de degustări și laboratoare culinare, dezbateri tematice și demonstrații la care vor fi prezente autorități cunoscute din domeniu. Ursula Hudson, Președintele Slow Food Germany (din Germania); Marta Wille-Baumkauff, responsabil Slow Food Tokaj (Ungaria); și Phillip Braun, responsabil Slow Food Linz (Austria), vor fi prezenți la eveniment din partea Grupului Slow Food. Aceștia se vor alătura festivalului Sâmbătă, 12 Decembrie, la orele 11 la Centrul de Congrese ICE Kraków Congress Center, pentru o dezbatere privind oportunitățile și provocările agriculturii din Europa Centrală.

Începând de vineri, 11 Decembrie și pe durata întregului sfârșit de săptămână, vor fi organizate 15 cine tematice organizate în diferite restaurante, cluburi și baruri din Cracovia, toate pregătite de renumiți bucătari șefi polonezi recomandați de Slow Food Poland. Veți avea oportunitatea de a vedea și experimenta îndeaproape cum produsele din cadrul catalogului Ark of Taste din Polonia și din țările Europei Centrale pot fi transformate în feluri de mâncare delicioase și sănătoase. Vor fi organizate și ateliere pentru copii, care au scopul de a arăta generațiilor mai tinere, bogăția și diversitatea produselor din Europa Centrală. Evenimentul va oferi diferite modalități de a descoperi cultura bogată a zonei prin intermediul concertelor, a spectacolelor de teatru și a proiecției de filme pe teme culinare.

În cadrul evenimentului va fi prezentă Slow Wine vinotheque (vinoteca Slow Wine) care va servi peste 250 de vinuri italiene prezentate în Slow Wine Guide (Ghidul Slow Wine). Va fi disponibilă și o selecție de vinuri produse de producători din Armenia, Bulgaria, Republica Cehă, Ungaria și Georgia. În cadrul festivităților legate de vin, va fi organizată o competiție între vinurile din Europa Centrală pentru cel mai best St. Martin’s wine (bun vin nou – St. Martin), împreună cu diferite ateliere organizate Sâmbătă și Duminică în Sala A și B din cadrul Centrului de Congrese. Vor participa Sarolta Bardos de la podgoriile Tokaj Nobilis (Ungaria), Marta Wille-Baumkauff de la podgoriile Pendits (Ungaria) și vinuri din podgoria Livia Girboiu (România), podgoria Selvapiana Chianti Rufina (Italia) și podgoria Fornacelle Bolgheri (Italia).

Pentru mai multe informații consultați site-ul web: http://terramadre.pl/

Slow Food Festival – Central Europe 2015 mulțumește orașului Cracovia pentru suportul acordat. Evenimentul va avea loc la Centrul de Congrese ICE Kraków Congress Center și va continua până târziu în centrul istoric al orașului. Cracovia este un centru tânăr, dinamic și important pentru diferite evenimente gastronomice, fapt ce îl face locul perfect pentru a găzdui Slow Food Festival – Central Europe.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați Biroul Internațional de presă Slow Food:

Paola Nano, +39 329 8321285 [email protected] 

Slow Food mobilizează peste un milion de persoane dedicate şi pasionate de hrana bună, curat preparată şi corect preţuită. Printre acestea se numără bucătari şefi, tineri, activişti, mici fermieri, pescari tradiţionali, experţi şi cadre didactice din mediul academic din peste 158 de ţări; o reţea de peste 100.000 de membri Slow Food constituită în 1.500 de comunităţi locale pe plan internaţional (comunităţi numite convivia), ce contribuie prin cotizaţia de membru, precum şi prin evenimentele şi campaniile pe care le organizează; şi peste 2.500 de comunităţi Terra Madre care practică producţia sustenabilă şi pe scară redusă, de hrană de calitate, în întreaga lume.

Change the world through food

Learn how you can restore ecosystems, communities and your own health with our RegenerAction Toolkit.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Full name
Privacy Policy
Newsletter