Programul Salone del Gusto şi Terra Madre 2014, acum online!

17 Jun 2014 | Romanian

Organizat de Slow Food, Regiunea Piemont şi municipalitatea Torino în colaborare cu Ministerul Agriculturii, Hranei şi Silviculturii, evenimentul internaţional Salone del Gusto revine la Torino, Italia, în acest an ajuns la cea de-a 10 ediţie. Dedicat domeniului hranei, Salone del Gusto este încă odată unit într-un eveniment unic cu întâlnirea internaţională Terra Madre, reţeaua micilor producători din întreaga lume, acum la a 10-a ediţie. Salone del Gusto şi Terra Madre 2014 vor fi organizate în perioada 23-27 octombrie 2014 la Centre Lingotto Fiere, centrul comercial din Torino unde vor fi prezenţi peste 1000 expozanţi din 130 ţări, inclusiv peste 300 de Presidia Slow Food, maeştri bucătari, fermieri, cadre didactice din mediul academic, artizani ai hranei, reprezentanţi ai vinului şi gastronomiei, şi comunităţile hranei Terra Madre. Consultaţi programul evenimentului pentru a afla mai mult despre subiecte, Atelierele Gustului, şi piaţa internaţională de produse la: http://www.salonedelgusto.com/.

Două subiecte principale vor fi în centrul ediţiei din acest an: în primul rând, proiectul internaţional Arca Gustului al mişcării Slow Food, conceput pentru a cataloga şi a promova produse alimentare artizanale care riscă să dispară. Salone del Gusto va avea un spaţiu dedicat Arcăi Gustului pentru a prezenta poveştile particulare ale acestor produse alimentare de calitate, ce aparţin culturii, istoriei şi tradiţiilor întregii planete şi explică valoarea lor reală, în mod obişnuit ignorată. Al doilea subiect principal este agricultura familială, în concordanţă cu declararea de către ONU a Anului Internaţional al Agriculturii de Familie 2014 (IYFF). Grădinile pe care Slow Food le-a creat în cadrul proiectului 10.000 de grădini în Africa arată practicile agricole pe scară mică din zonele adiacente comunităţilor rurale sau şcolilor din Africa şi sunt de aceea exemple de primă mână de agricultură familială. Salone del Gusto şi Terra Madre vor oferi posibilitatea de a afla mai multe despre acest proiect pe parcursul conferinţelor sau direct din rapoartele delegaţilor ce lucrează în teren în proiectul dedicat grădinilor.

Un nou element de program al evenimentului din acest an, Şcoala de Gătit, este o dezvoltare a Educaţiei Gustului, abordarea Slow Food cu privire la educaţia pentru hrană. Şcoala de Gătit este un prilej şi un loc al schimbului de cunoştinţe, cu participanţi activ implicaţi în pregătirea preparatelor culinare, ca într-o adevărată bucătărie de restaurant.

În centrul fiecărei ediţii a Salone del Gusto şi Terra Madre stau o serie de subiecte fierbinţi legate de hrană, ce sunt din ce în ce mai importante, mai ales în lumina problemelor de mediu, social agricole şi de sănătate legate de schimbarea climatică, creşterea populaţiei planetei, foametea globală şi multe altele. Invităm specialişti externi precum şi reprezentanţi ai mişcării Slow Food să vorbească despre subiecte cheie (bunăstarea animalelor, risipa de hrană, specula cu terenuri agricole, consumul de carne, popoarele indigene, albinele, agricultura familială, etc.) într-un program concentrat de conferinţe şi Ateliere ale Gustului pentru a arăta impactul obiceiurilor noastre de a ne hrăni şi a consuma asupra bunăstării ecosistemelor planetei, oamenilor şi animalelor.

Pentru solicita acreditare pentru SDG/TM2014, vă rugăm vizitaţi următorul site: http://www.salonedelgusto.com/en/press/pre-accreditation/

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm contactaţi Biroul de Presă Slow Food Internaţional:

Paola Nano, +39 329 8321285 [email protected]

Slow Food implică milioane de persoane dedicate şi pasionate cu privire la hrana bună şi gustoasă, curat preparată şi etică. Între aceştia sunt maeştri bucătari, tineri, activişti, fermieri, pescari, experţi şi cadre didactice din mediul academic din peste 150 de ţări; o reţea de circa 100.000 membri ai mişcării Slow Food reuniţi în 1.500 de organizaţii locale din întreaga lume, contribuind prin cotizaţia lor de membru, precum şi prin evenimentele şi campaniile pe care le organizează; şi 2.000 de comunităţi ale hranei Terra Madre din întreaga lume care practică producţia sustenabilă de hrană de calitate pe scară mică.

Change the world through food

Learn how you can restore ecosystems, communities and your own health with our RegenerAction Toolkit.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Full name
Privacy Policy
Newsletter