Prezentarea Balcanilor -Cheese 2013 Program Online at http://cheese.slowfood.it/en/

09 Aug 2013 | Romanian

In intervalul 20-23 septembrie, are loc în Bra (Piedmont, Italia): A noua ediție a Festivalului Brânzeturilor (Cheese 2013), un eveniment ce este organizat o dată la doi ani de către Orașul Bra și Slow Food, cu participarea Ministerului Italian pentu Agricultură. Evenimentul, dedicat ‘laptelui în toate formele și stările sale’, a creat o rețea internațională de producători de brânzeturi și artizani in domeniu, care se reunesc in Bra la fiecare doi anis a isi prezinte produsele, sa se intalneasca cu co-producători și să discute despre provocări noi și vechi legate de comerț, de legislație și perspective de piață. Printre protagoniștii acestei ediții sunt șapte țări balcanice (Albania, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croația, Republica Macedonia, România și Serbia) și Turcia, toate fiind partenere ale proiectului ESSEDRA.

Lansat în decembrie 2012, proiectul ESSEDRA își propune să susțină procesul de integrare europeană prin întărirea capacității societății civile din Balcani și din Turcia ce activează în domeniile agriculturii, dezvoltării rurale și calității alimentelor si dând voce acesteia. Astfel se pot pune accent pe protecția mediului, protejarea biodiversității și bunăstarea durabilă a comunităților locale. Susținerea societății civile are în vedere identificarea si evaluarea produselor tradiționale și locale, și promovarea politicilor europene în favoarea micilor producători de alimente.

Nu trebuie să ratați la Cheese 2013 conferința despre branzeturile locale din regiunea Piedmont, o expresie autentică a societății rurale. Discuția va cuprinde subiecte ca laptele, crud, brânza maturată în burduf/piele de oaie sau în scoarță de brad, diferite brânzeturi telemea, dar și iaurturi de capră, vacă și oaie si toate formele de cașcaval. Conferința se va încheia cu o degustare de brânzeturi provenite din cele opt țări participante.

Fiind deopotrivă un eveniment educațional și cultural, aducând consumatorii în contact direct cu fermierii și producătorii de brânzeturi și ajutându-i pe aceștia să identifice calitatea, Festivalul Cheese 2013, este de asemenea o oportunitate pentru distracție și pentru a invăța într-un mediu plăcut unde degustarea se îmbină cu descoperirea. Această ediție va avea numeroase ateliere de degustare, unde participanții pot afla mai multe despre poveștile și tradițiile comunităților locale care se întind din Balcani până în Elveția, din Kenya până la zonele nomade caucaziene.

Pe site-ul actualizat in mod regulat http://cheese.slowfood.it, disponibil in limbile italiană și engleză, vizitatorii pot să iși reserve participarea la diferite activități, pot găsi informații utile și pot consulta listele cu expozanții care participă la eveniment.

Cheese 2013 este posibil datorită: PastificioGarofalo, Consorzio del Formaggio Parmigiano Reggiano, Lavazza, Lurisia and Novamont.

Change the world through food

Learn how you can restore ecosystems, communities and your own health with our RegenerAction Toolkit.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Full name
Privacy Policy
Newsletter