Izaslanstvo Kinookusa na Prijemu Kod Predsjednika Josipovića

29 May 2014 | Croatian

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je, u povodu održavanja Terra Madre Balkan susreta malih tradicijskih poljoprivrednika u Dubrovniku,  izaslanstvo dubrovačke udruge Kinookus

Izaslanstvo Udruge u sastavu Ana Nakić, Doris Mudrovčić, Ivana Hladilo, Marijan Kocković i Ivo Kara-Pešić u ugodnom je razgovoru predsjedniku Josipoviću predstavilo glavne projekte Kinookusa, s posebnim naglaskom na Terra Madre Balkan susrete čiji će domaćin od 19. do 22. lipnja biti Dubrovnik.

Voditelj projekta Ivo Kara-Pešić predsjedniku je predočio stratešku važnost Terra Madre Balkan susreta za hrvatsku poljoprivredu, teme konferencija i dosadašnje rezultate europskoga projekta ESSEDRA u okviru kojega se susreti održavaju.

Predsjednik je izrazio zadovoljstvo činjenicom da se ovako važan događaj organizira u Hrvatskoj upravo u godini koju su Ujedinjeni narodi proglasili godinom obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Ujedno je organizatorima poželio uspjeh u ovom, kao  i  u svim budućim projektima.

Terra Madre Balkan susreti ugostit će 300 Slow Food delegata i tradicijskih poljoprivrednika iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Makedonije, Rumunjske, Srbije i Turske. Oni će raspravljati o zajedničkoj poljoprivrednoj politici i instrumentima pomoći malim tradicijskim proizvođačima, održivom ribolovu, ulozi mladih i civilnog društva u reformi prehrambenog sustava, programima prehrambene edukacije u školama, oznakama zemljopisnog podrijetla i plasmanu tradicijskih proizvoda kroz oblike održivog turizma. U parku Gradac bit će organizirana Tržnica Zemlje na kojoj će se posjetitelji moći upoznati s tradicijskim proizvodima iz 10 zemalja regije.

Događaj se organizira uz potporu Slow Fooda, FAO-a i Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske, DURA razvojne agencije Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika i Sveučilišta u Dubrovniku. 

Change the world through food

Learn how you can restore ecosystems, communities and your own health with our RegenerAction Toolkit.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Full name
Privacy Policy
Newsletter