Geert Burema, Chef van Restaurant Merkelbach en lid van de Alliantie van Chefs en Slow Food Presidia, neemt deel in de lancering van Alliantie in Marokko

11 Nov 2013 | Dutch

Chef Geert Burema van Restaurant Merkelbach in Amsterdam zal betrokken zijn bij de lancering van het Slow Food project ‘Alliantie van Chefs en Slow Food Presidia’ in Marokko op 9 en 10 november in Casablanca. Burema representeerde de Alliantie dit jaar al eerder op de twee jaarlijkse Slow Fish beurs in Genua in Italië waar hij gerechten bereidde en daarbij gebruik maakte van Presidia producten. Hij reist af naar Marokko om zijn ervaringen als Alliantie-chef te delen en om het netwerk van Alliantie-koks te versterken.

Marokko volgt het voorbeeld van Italië en Nederland door nu ook te starten met een tweedaags evenement dat de protagonisten van de Alliantie in het land bij elkaar brengt: kleinschalige boeren, chefs, consumenten en Maroc Taswiq, een marketing platform voor lokale producten. Net als Italië en Nederland is het Slow Food Marokko gelukt een Alliantie te creëren tussen lokale chefs en de producenten van Slow Food Presidia om producenten en consumenten dichter bij elkaar te brengen. Het project wordt gerealiseerd in samenwerking met de Slow Food Foundation voor Biodiversiteit en Maroc Taswiq.

Burema heeft veel ervaring als chef: hij is altijd chef geweest en heeft in verschillende restaurants gewerkt. Sinds 2004 biedt hij in Merkelbach een menu aan dat zijn benadering van eten duidelijk weerspiegelt: de keuken gebruikt alleen seizoensgroenten, vlees van lokale boerderijen en de meest verse vis. Burema weet waar alle zijn ingrediënten vandaan komen en kent vele producenten die hem persoonlijk voorzien van producten. Ook heeft hij vriendschappen opgebouwd met een aantal Presidia producenten.

Lees meer over de Alliantie van Chefs en Slow Food Presidia: http://www.slowfoodfoundation.com/alliance

Neem contact op het Slow Food International Press Office voor meer informatie:

Paola Nano, +3298321285 [email protected]

Change the world through food

Learn how you can restore ecosystems, communities and your own health with our RegenerAction Toolkit.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Full name
Privacy Policy
Newsletter