Food for Change: Terra Madre Salone del Gusto forradalma

07 Mar 2018 | Hungarian

 

Torino (Olaszország) 2018. szeptember 20-24.

A Slow Food, Regione Piemonte és Torino város által megrendezett Terra Madre Salone del Gusto elnevezésű, az Anyaföld 7000 képviselőjét és 143 országból érkező 900 kiállítót egyesítő rendezvény 2018. szeptember 20-24. között visszatér Torino városába, Olaszországba.

Food for Change a jó minőségű, tiszta és helyes ételnek szentelt legfontosabb nemzetközi rendezvény 12. kiadásának vörös fonala, melynek programja keretében Konferenciákra és Ízlaboratóriumokra kerül sor a nagy Piacon (Mercato) és az Anyaföldről szóló Fórumon a világ minden tájáról érkező gazdálkodók, tenyésztők és kézművesek részvételével.

Az “Étel a változásért” tehát az a forradalom, amelyet szeretnénk elindítani a következő Terra Madre Salone del Gusto rendezvényen. A Slow Food 1996-ban rendezte meg a Salone del Gusto első kiadását, hogy támogassa a jó minőségű élelmiszeripari kistermelőket, akiket a globális piac kemény próbának vetett alá. 2018-ban az a cél, hogy a fogyasztók is egyre inkább a termelési folyamat főszereplőivé váljanak (társgyártókká).

A Food for Change témával a 2018. évi Terra Madre Salone del Gusto ablakot nyit a Slow Food mozgalom utolsó, Kínában, Chengdu városában lezajlott Nemzetközi Kongresszuson terítékre került politikára, a súlyos, ugyanakkor figyelmen kívül hagyott globális felmelegedésre vonatkozó riasztástól kezdve, mely mindannyiunkat érint és amellyel kapcsolatban számos tudóst, szakértőt és mezőgazdászt mozgósítottunk. A #foodforchange tehát a Slow Food mozgalomnak az élelmezési rendszer megváltoztatását célzó nemzetközi kampányává válik.

A Terra Madre Salone del Gusto 2018. évi kiadása Torino város és Piemonte tartomány több helyszínén zajlik.

A Mercato (Piac) a Lingotto Fiere központban, a didaktikai tevékenységek a Palazzo della Giunta Regionale-ban a Piazza Castello téren, az Enoteca (Borpince) ismét a Palazzo Reale csodálatos díszlete között kerül megrendezésre, a torinói Circolo dei Lettori-val (Olvasók Köre) közösen megrendezett Konferenciák a város szívében kapnak helyet. Az elkövetkező hetekben a város egyéb pontjai is bevonásra kerülnek. A 2016. évi kiadást jellemző, a Parco del Valentino-ban megrendezett esemény biztonsági okokból nem ismételhető meg, de ez nem lesz akadálya annak, hogy az eseményt a nagyközönség is élvezhesse.

A Terra Madre Salone del Gusto teljes programja júniusban kerül nyilvánosságra, míg a friss hírek az alábbi linken állnak rendelkezésre: http://salonedelgusto.com/en/

Kövess bennünket itt is:

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

#foodforchange #terramadre #terramadre2018

Za više informacija, molimo kontaktirajte:

Slow Food International Press Office

Paola Nano, Giulia Capaldi and Rebecca Rubino

[email protected] – Twitter: @SlowFoodPress

Slow Food je globalna temeljna organizacija koja se zalaže za svijet u kojem svi ljudi imaju pristup i mogu uživati u hrani koja je dobra za njih, dobra za one koji je proizvode i dobra za naš planet. Slow Food uključuje više od milijun aktivista, kuhara, stručnjaka, mladih, poljoprivrednika, ribara i znanstvenika u više od 160 zemalja. 

Change the world through food

Learn how you can restore ecosystems, communities and your own health with our RegenerAction Toolkit.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Full name
Privacy Policy
Newsletter