Food for Change: Revolutionen Terra Madre Salone del Gusto

07 Mar 2018 | Swedish

 

I Torino (Italien) från 20 till 24 september 2018

Organiserad av Slow Food, Piemonte regionen och staden Torino, Terra Madre Salone del Gusto, ett evenemang som samlar 7 000 delegater från Terra Madre och 900 utställare från 143 länder återvänder till Turin, i Italien, från den 20 till 24 september 2018.

Food for Change är fil rouge som följer med den tolfte upplagan av det viktigaste internationella evenemanget som är dedikerad till god mat, rent och rättvist, från konferensprogrammet och smakverkstäderna på den stora marknaden och Terra Madre Forumet där bönder, uppfödare och hantverkare från hela världen närvarar.

Mat för förändring är därför revolutionen som vi vill lansera genom att förbereda oss inför nästa Terra Madre Salone del Gusto. 1996 organiserade Slow Food den första upplagan av Salone del Gusto i Turin för att stödja de småkvalitativa livsmedelsprodukterna som testas av den globala marknaden. År 2018 är målet att alltmer göra konsumenterna (medproducenter) till huvudpersoner i produktionsprocessen.

Med temat Food for Change, Terra Madre Salone del Gusto 2018 öppnar ett fönster till den politiska rörelsen Slow Food som uttrycktes under den senaste internationella kongressen som ägde rum i Chengdu, Kina, med början från det allvarliga och oöverträffade larmet om global uppvärmning som ifrågasätter oss alla och för vilket vi har mobiliserat forskare, experter och bönder. #foodforchange blir sålunda den internationella matkampanjen Slow Foodför at byta livsmedelssystem.

2018 års upplaga av Terra Madre Salone del Gusto livar upp många platser i staden Turin och i Piemonte.

Marknaden ligger i Lingotto Fiere, de didaktiska aktiviteterna hålls i Palazzo della Giunta Regionale i Piazza Castello, l’Enoteca och förverkligas återigen i Palazzo Reales magnifika scenografi, konferenserna, som har organiserats i samarbete med Circolo dei Lettori i Turin, hålls i hjärtat av staden. Under de kommande veckorna kommer andra platser i staden att läggas till i denna karta. Utomhusevenemanget i Parco del Valentino som kännetecknade upplagan 2016 kan av säkerhetsskäl inte replikeras, men det kommer inte att göra evenemanget mindre tillgängligt för allmänheten.

Mötet med hela Terra Madre Salone del Gusto-programmet äger rum i juni, medan alla uppdateringar finns på: http://salonedelgusto.com/en/

Följ oss även på:

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

#foodforchange #terramadre #terramadre2018

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Slow Food International Press Office

Paola Nano, Giulia Capaldi and Rebecca Rubino

[email protected] – Twitter: @SlowFoodPress

Slow Food involverar över en miljon människor som är engagerade i och passionerade för god, ren och rättvis mat. Detta inkluderar kockar, ungdomar, aktivister, bönder, fiskare, experter och akademiker i över 160 länder.

Change the world through food

Learn how you can restore ecosystems, communities and your own health with our RegenerAction Toolkit.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Full name
Privacy Policy
Newsletter