Food for Change: Revoluţia Terra Madre Salone del Gusto

07 Mar 2018 | Romanian

În Torino (Italia) de la 20 la 24 septembrie 2018

Organizat de Slow Food, Regiunea Piemonte şi oraşul Torino, Terra Madre Salone del Gusto, eveniment care aduce împreună 7000 de delegați Terra Madre şi 900 de expozanţi din 143 țări, revine în Torino, Italia, de la 20 la 24 septembrie 2018.

Food for Change este firul roșu care însoţeşte a douăsprezecea ediţie a celui mai important eveniment internaţional dedicat alimentelor bune, curate şi corecte, din cadrul programului de Conferințe şi Ateliere ale Gustului al marii Piețe, și Forumurile Terra Madre, ce aduc împreună agricultori, fermieri şi artizani din întreaga lume.

Alimente pentru schimbare este, aşadar, revoluţia pe care dorim să o lansăm, pregătindu-ne pentru următoarea ediție a Terra Madre Salone del Gusto. În 1996, Slow Food a organizat prima ediţie a Salone del Gusto în Torino pentru a sprijini micii producători de alimente de calitate, puși la grea încercare de piaţa mondială. În 2018, obiectivul este de a implica și mai mulţi protagonişti din procesul productiv, inclusiv consumatorii (co-producători).

Cu tema Food for Change, Terra Madre Salone del Gusto 2018 deschide o fereastră către politicile mișcării Slow Food, exprimate în timpul ultimului Congres Internaţional organizat în Chengdu, China, plecând de la gravitatea faptului că nu ascultăm semnalul de alarmă tras de încălzirea globală ce ne vizează pe toți și pentru care s-au mobilizat oameni de știință, experți și fermieri. #foodforchange devine astfel campania internațională Slow Food pentru a schimba sistemul alimentar.

Ediția Terra Madre Salone del Gusto 2018 animează multe locuri din orașul Torino și din regiunea Piemonte.

Piața este organizată la Lingotto Fiere, activităţile didactice sunt organizate în Palazzo della Giunta Regionale din Piazza Castello, Vinoteca se organizează din nou în superbul cadru al Palazzo Reale, Conferinţele, organizate în colaborare cu Cercul Cititorilor din Torino, au loc în inima oraşului. La această hartă se vor adăuga în următoarele săptămâni alte puncte de atracție ale. Evenimentul în aer liber din Parco del Valentino, care a fost punctul central al ediției din 2016, nu se va repeta din motive de siguranţă, dar nu este exclusă posibilitatea de a face evenimentul accesibil publicului larg.

Întâlnirea cu programul complet al Terra Madre Salone del Gusto este în luna iunie, datele actualizate fiind disponibile pe: http://salonedelgusto.com/en/

 

Urmaţi-ne și pe:

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

#foodforchange #terramadre #terramadre2018

 

Biroul de Presă Internațional Slow Food

Paola Nano, Giulia Capaldi și Rebecca Rubino

[email protected] 

 

Slow Food este o organizaţie de bază la nivel mondial, al cărei scop principal este să trăim într-o lume în care toţi oamenii să poată avea acces şi să se bucure de alimente care le fac bine, care sunt bune pentru cei care le cultivă și pentru planetă. Slow Food cuprinde peste 1 milion de activişti, bucătari, experţi, tineri, fermieri, pescari şi cadre universitare în peste 160 de țări.

Change the world through food

Learn how you can restore ecosystems, communities and your own health with our RegenerAction Toolkit.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Full name
Privacy Policy
Newsletter