Food for Change: De revolutie van Terra Madre Salone del Gusto

07 Mar 2018 | Dutch

In Turijn (Italië) van 20 tot en met 24 september 2018

Georganiseerd door Slow Food, de regio Piemonte en de stad Turijn, Terra Madre Salone del Gusto (Moeder Aarde Salon van de Smaak), een evenement dat 7000 afgevaardigden van het netwerk Terra Madre en 900 exposanten uit 143 landen samenbrengt, keert terug naar Turijn, in Italië, van 20 tot en met 24 september 2018.

Food for Change is de rode draad van de twaalfde editie van het belangrijkste internationale evenement gewijd aan goed, schoon en eerlijk voedsel, vanaf het programma van conferenties en de laboratoria van de smaak, tot de grote markt en de forums van Terra Madre die de aanwezigheid van landbouwers, veehouders en ambachtslieden uit de hele wereld zien.

Voedsel voor de verandering is dus de revolutie die wij willen lanceren ter voorbereiding op de volgende Terra Madre Salone del Gusto. In 1996 organiseerde Slow Food de eerste editie van de Salone del Gusto (Salon van de Smaak) in Turijn, ter ondersteuning van de kleine producenten van kwaliteitsvoedsel die zwaar op de proef worden gesteld door de wereldmarkt. In 2018 is het doel om ook de consumenten (co-producenten) steeds meer centraal te stellen in het productieproces.

Met het thema Food for Change opent Terra Madre Salone del Gusto 2018 een venster op het beleid van de Slow Food-beweging dat tijdens het laatste internationale congres in Chengdu, China, tot uitdrukking is gebracht, te beginnen met het ernstige, maar genegeerde alarm inzake de opwarming van de aarde, waarbij wij allen betrokken zijn; onderwerp waarover we wetenschappers, deskundigen en landbouwers hebben samengebracht. #foodforchange wordt dus de internationale campagne van Slow Food voor de wijziging van het voedselsysteem.

De editie 2018 van Terra Madre Salone del Gusto animeert vele locaties in de stad Turijn en de regio Piemonte.

De Markt wordt opgezet in het beurscomplex Lingotto Fiere, de educatieve activiteiten worden ondergebracht in de vestiging van de regionale regering in Piazza Castello, de Wijnbar wordt opnieuw opgezet in de prachtige scenografie van Palazzo Reale, de Conferenties, georganiseerd in samenwerking met de vereniging Leeskring van Turijn, vinden plaats in het stadscentrum. In de komende weken zullen andere locaties aan deze kaart worden toegevoegd. Het buitenevenement in het Parco del Valentino van de editie 2016 kan om veiligheidsredenen niet herhaald worden, maar de reden om het evenement toegankelijk te maken voor het grote publiek komt niet te vervallen.

In juni zal het volledige programma van Terra Madre Salone del Gusto worden meegedeeld, terwijl alle andere updates beschikbaar zijn op: http://salonedelgusto.com/en/

 

Volg ons ook op:

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

#foodforchange #terramadre #terramadre2018

 

Voor meer informatie:

Internationaal Persbureau Slow Food

Paola Nano, Giulia Capaldi en Rebecca Rubino

[email protected] 

 

Slow Food is een internationale organisatie, geworteld in de lokale gemeenschappen, die goed, schoon en eerlijk voedsel voor iedereen bevordert: goed omdat het gezond is en aangenaam vanuit organoleptisch standpunt; schoon vanwege de aandacht voor milieu en dierenwelzijn; eerlijk omdat het de personen die zich inzetten voor de productie, de transformatie en de distributie eerbiedigt. 

Change the world through food

Learn how you can restore ecosystems, communities and your own health with our RegenerAction Toolkit.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Full name
Privacy Policy
Newsletter