Evenimente Slow Food la Bruxelles pentru a Discuta si Celebra Alimentele Sustenibile

18 Nov 2013 | Portuguese

In timp Comisia Europeana dezvolta prima Comunicare Europeana despre Sustenibilitatea Sistemului Alimentar, Slow Food* organizeaza conferinta Spre o Politica Comunitara Europeana Sustenibila a Alimentelor – confundarea dorintelor cu realitatea sau present? in Bruxelles, care va avea loc pe 28 Noiembrie in Parlamentul European, sub patronajul Vice-Presedintelui Parlamentului si al membrului Grupului Verzilor/European Free Alliance, Isabelle Durant. Conferinta va explora sustenibilitatea alimentara in contextul actualelor politici Europene si cum pot acestea evolua pentru a asigura o abordare cat mai holistica si integrata, acordand astfel oportunitatea unei discutii deschise intre societatea civila si reprezentantii institutiilor Europene.

Fondatorul Slow Food  Carlo Petrini va incheia conferinta, cerand factorilor de decizie publica de a transforma sustenibilitatea alimentara intr-o prioritate si subliniind necesitatea de a crea o Politica Comunitara Sustenibila a Alimentelor in Europa pentru a obtine o schimbare radicala in sistemul alimentar. Cu aceasta ocazie, el va invita membrii institutiilor Europene sa demonstreze angajamentul lor in privinta sustenibilitatii alimentare prin nominalizarea unui produs traditional culinar, strans legat de cultura si teritoriul lor, in catalogul alimentelor amenintate cu disparitia Arca Gustului creat de Slow Food.

Pentru a va inscrie la aceasta conferinta, va rugam sa completati formularul de la finalul acestui link: http://localhost/slowfood/sloweurope/pagine/eng/application/conferenza.lasso

Incepand la 3pm in aceeasi zi, Slow Food Bruxelles (grupul local) organizeaza un eveniment Schimbare pentru alimente bune, curate si corecte pentru a celebra si manifesta importanta alimentelor locale si sustenibile, eveniment ce va avea loc in fata Parlamentului European (Place du Luxembourg). Toata lumea este invitata sa ni se alature si sa incerce cum este mancarea sustenibila, gustand produsele prezentate si servite de producatori locali: branza si paine de alac, untisor de Laeken, ciocolata Fair Trade si vinuri belgiene. In plus, tinerii reprezentanti ai Disco Soup colaboreaza cu Slow Food Youth Network pentru a gati si distribui supa, preparata cu legume gustoase care altfel ar fi fost irosite. Evenimentul organizat de Disco Soup se adauga unei serii de evenimente asemanatoare, care au avut loc in tari ca Germania si Franta, pana la Statele Unite ale Americii, Korea si Mexic, pentru a sensibiliza in legatura cu irosirea alimentelor.

Schimbare pentru alimente bune, curate si corecte este organizat in colaborare cu Slow Food, Rabad, PiqNiq si La Ferme de nos Pilifs.

Ziua urmatoare, 29 Noiembrie, la invitatia Comisarului European pentru Agricultura Dacian Ciolos, Petrini va vorbi alaturi de Directorul-General FAO José Graziano Da Silva la conferinta Agricultura de Familie: Un Dialog spre o Agricultura mai Sustenibila si Rezistenta in Europa si in Lume. Organizata de Comisia Europeana, aceasta conferinta va permite participantilor sa inteleaga rolul agriculturii de familie, principalele provocari si prioritati pentru viitor, dar si cele mai bune modalitati de a sustine fermele de familie. Agricultura de familie este un aspect important pentru crearea unui sistem alimentar sustenibil, motiv pentru care UN a declara 2014 Anul International al Agriculturii de Familie. Conferinta poate fi urmarita prin webstreaming si programul ei poate fi gsit pe website-ul Comisiei Europene (sectiunea despre Agricultura si Dezvoltare Rurala): http://ec.europa.eu/agriculture/events/family-farming-conference-2013_en.htm

Change the world through food

Learn how you can restore ecosystems, communities and your own health with our RegenerAction Toolkit.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Full name
Privacy Policy
Newsletter