De Slow Food Chefs Alliantie België wordt officieel gelanceerd tijdens de Bioweek in Namen

18 May 2016 | Flemish

België is het zevende land waar het Slow Food project actief is

Slow Food zal officieel de Slow Food Chefs Alliantie België lanceren tijdens de opening van de 12e editie van de Bioweek.

Het doel van Slow Food is het bevorderen van een voedselsysteem dat goed, schoon en eerlijk is, en daarom wordt het project Chefs Alliantie, dat kleine lokale producenten wil ondersteunen en beschermen, gelanceerd tijdens een van de belangrijkste evenementen gewijd aan duurzame landbouw, de Bioweek. Het gemeenschappelijke doel is om producenten te ondersteunen die met hun producten willen bijdragen aan de voedselbiodiversiteit en die duurzaam willen investeren zodat consumenten voedingsmiddelen kunnen kopen die geproduceerd werden met eerbied voor het milieu, de gezondheid en de sociale rechtvaardigheid. Goed, schoon en eerlijk voedsel, zoals gedefinieerd door Slow Food.

De eerste chefs die zich in België hebben aangesloten zijn:

– Damien Bouchery, Bouchéry (Brussel)

– Thomas Carton, PinPon (Brussel)

– Olivier Cazaubon, Chez Augusta (Brussel)

– Line Couvreur, Les Filles (Brussel)

– Ugo Federico & Francesco Cury, Racines Brussel (Brussel)

– Denis Delcampe, Le Tournant (Brussel)

Clémence Friedmann et Joël Geismar, Le Garage à Manger (Brussel)

– Kamo, Kamo (Brussel)

Andrea Leone, La Piola (Brussel)

Dirk Miny, Les Brigittines (Brussel)

– Coralie Rutten, Yag (Brussel)

Catherine Scherrer, Le Bistrot du Canal (Brussel)

Claude Pohlig, Cuisine Potager (Chaumont-Gistoux)

Pascal et Hermien Martens, Vertes Feuilles (Henegouwen)

Felice Miluzzi, Ristorante Rossi (Leuven)

Philippe Renard, Philosophie de Cuisine (Luik)

Didier Suetens, Lola & Aude Piette, Les Gamines (Luxemburg)

– Christiane et Willy Delcour, Le Bon Vin (Namen)

Deze chefs wilden dit manifest volgens hun eigen criteria specifiek voor België opstellen om zo hun engagement nog meer te onderstrepen voor de zaak die we samen willen beschermen..

De Slow Food Chefs Alliantie België is een internationaal initiatief dat mee wil helpen strijden om de voedselbiodiversiteit wereldwijd te beschermen. De Alliantie bestaat uit chefs die een akkoord hebben gesloten met de producenten van de Bewakers van Slow Food en met alle lokale producenten die goed, schoon en eerlijk voedsel produceren. Het doel is om lokale economische systemen te bevorderen, waardoor markten kunnen worden gevonden voor deze authentieke producten die geen geschikte plaats vinden in de grote distributiekanalen. De Chefs engageren zich om lokale grondstoffen te kopen en te verwerken uit dit netwerk van boeren, kwekers, vissers, slagers, bakkers en ambachtslieden die traditionele vaardigheden en kennis in ere houden.

De chefs stemmen er ook mee in om op hun menu’s de namen van de producenten die hen bevoorraden te vermelden om hen zo meer zichtbaarheid te verlenen en het belang van hun hun werk te onderstrepen.

Er hebben zich al honderden hotels, restaurants en pizzeria’s aangesloten bij het Alliantie project, tot dusver uit zes landen (Italië, Nederland, Marokko, Albanië, Mexico en Canada).

De officiële uitreiking zal plaatsvinden 4 juni 2016 om 11.00 uur op de Place d’Armes in Namen. Op dezelfde dag houdt de Chefs Alliantie op Stand 2 Culinaire een proeverij om 11.00 uur na de toespraak van het bestuur. Op 5 juni zal opnieuw op Stand 2 Culinaire een nieuwe proeverij worden gehouden. Op 4 en 5 juni zal er de hele tijd ook een stand gewijd aan de Alliantie aanwezig zijn met bijkomende informatie over het project.

Voor meer informatie over Slow Food Chefs Alliantie België, kunt u terecht op de website:

http://www.fondazioneslowfood.com/en/nazioni-alleanza/belgium/

www.allianceslowfood.be

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Internationaal Persbureau:

[email protected] – Twitter: @SlowFoodPress

Paola Nano, +39 329 8321285 [email protected]

Ester Clementino, [email protected]

Giulia Capaldi, [email protected]

Slow Food brengt meer dan een miljoen mensen samen met aandacht en passie voor goed, schoon en eerlijk voedsel: chefs, jongeren, activisten, boeren, vissers, experts en academici uit meer dan 160 landen. Het netwerk telt 100.000 Slow Food-leden verbonden aan 1.500 lokale vestigingen over de hele wereld (de zogenaamde Convivia) die bijdragen aan de beweging door lidmaatschappen, maar ook door evenementen en campagnes te organiseren en zonder de 2400 voedingsgemeenschappen Terra Madre niet te vergeten, die kleinschalige en duurzame kwaliteitsvolle voeding produceren.

Change the world through food

Learn how you can restore ecosystems, communities and your own health with our RegenerAction Toolkit.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Full name
Privacy Policy
Newsletter