Actiunea impotriva risipei de hrana din Munchen lanseaza Good Food March pentru Brussels

20 Aug 2012 | Romanian

Pe 25 august la Munchen, Germania, ziua de actiune impotriva risipei de hrana va lansa oficial Good Food March in Germania, o initiativa care va calatori prin toata Europa si care va aduce impreuna fermieri, cetateni si tineri care fac apel la o Politica Agricola Comuna (PAC) mai sustenabila si mai corecta.

Evenimentul Teller Statt Tonne (Farfurie Nu Risipa) va avea loc la Munchen fiind organizat de Meine Landwirtschaft (Agricultura mea), Nature Conservation Society Bavaria/BUND, Protestant Church Development Service (EED) si Slow Food Germania. Evenimentul are ca scop constientizarea asupra nivelului crescut de deseuri alimentare in sistemul de productie a hranei, care a ajuns la un nivel de 50%, mare parte nici macar neajungand pe farfuriile consumatorilor. Acesta va cuprinde o masa pregatita de catre voluntari folosind legume care sunt respinse in piete datorita defectelor vizuale sau de alt fel. Reprezentanti din mediul politic si economic, producatori locali si reprezentanti ai organizatiilor de producatori din Global South vor discuta cerintele de baza pentru o politica agricola europeana sustenabila.

Evenimentul din Munich reprezinta una dintre cele mai importante actiuni ale Good Food March, care include evenimente organizate in peste 15 tari europene. Marsul spre Brussels se va sfarsi pe 19 septembrie printr-o conferinta la Parlamentul European cu participarea, printre altii, a Comisionarului pentru Agricultura Dacian Ciolos, presedintele Parlamentului European Martin Schulz si a presedintelui Slow Food Carlo Petrini. Conferinta este organizata de catre Slow Food si ARC 2020 pentru a prezenta solicitarile societatii civile catre factorii de decizie de la Brussels.

Reforma viitoare a PAC va determina viitorul hranei si a agriculturii in Europa, si din acest motiv trebuie sa includa participarea activa a cetatenilor in conturarea politicii. Good Food March ofera un cadru acelor cetateni europeni care nu vor sa accepte o lume dominata de agricultura industriala, si cer a hrana buna, curata si corect pretuita pentru toti.

Good Food March este organizat de ARC 2020, Slow Food, European Milk Board, The European Coordination Via Campesina, Friends of the Earth Europe, IFOAM EU Group, Meine Landwirtschaft si Groupe PAC 2013 si multi altii.

Pentru mai multe informatii: www.goodfoodmarch.eu

Inregistrare pentru conferinta CAP Reform 2020 – An Opportunity for European Democracy la linkul urmator:
http://localhost/slowfood/sloweurope/pagine/eng/application/conferenza.lasso

Pentru detalii suplimentare:
Biroul de presa Slow Food
Paola Nano [email protected] +39 329 83 212 85
http://localhost/slowfood/sloweurope/ <http://localhost/slowfood/sloweurope/>
http://goodfoodmarch.eu/

 

Change the world through food

Learn how you can restore ecosystems, communities and your own health with our RegenerAction Toolkit.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Full name
Privacy Policy
Newsletter