Храна за Промяна: Революцията Terra Madre Salone del Gusto

07 Mar 2018 | Bulgarian

В Торино (Италия) от 20 до 24 септември 2018

Организиран от Slow Food, Област Пиемонт и Град Торино, Terra Madre Salone del Gusto, едно събитие, което събира на едно място 7000 делегати на Terra Madre и 900 изложители от 143 Държави се завръща в Торино, в Италия, от 20 до 24 септември 2018.

Food for Change е fil rouge, който придружава дванадесето издание на най-важното международно изложение, посветено на добрата, чистата и правилната храна, с програма на Конференции и Лаборатории на Вкуса до големия Пазар и Форумите на Terra Madre с присъствието на фермери, животновъди и занаятчии от цял свят.

Храна за промяната и следователно революцията, която искаме да стартираме, като се подготвим за следващия Terra Madre Salone del Gusto. През 1996 Slow Food е организирал за първи път Salone del Gusto в Торино, за да подпомага малките производители на качествена храна, подложени на тежко изпитание от глобалния пазар, през 2018 целта е да се превърнат все в по-големи главни герои на производствения процес и потребителите (копроизодители).

С темата Food for Change, Terra Madre Salone del Gusto 2018 отваря един прозорец за политиките на движението Slow Food, изразени по време на последния Международен Конгрес, който се е провел в Ченгду, в Китай, започвайки от сериозната, толкова нечута тревога за глобалното затопляне, което вълнува всички нас и за което мобилизирахме учени, експерти и земеделски производители. #foodforchange следователно се превръща в кампания на Slow Food за да смени системата на хранене.

Изданието 2018 на Terra Madre Salone del Gusto оживява множество места в Торино и Пиемонт.

Пазарът е създаден в Линготто Фиере, посветените дейности са организирани в Двореца “Палацо делла Джуна Реджонале” на Пиаца Кастело, Енотеката е реализирана отново в прекрасния сюжет на Царския Дворец, Конференциите, организирани съвместно с Кръжока на Читателите в Торино, се провеждат в центъра на града. През следващите седмици други места от града ще бъдат добавени на тази карта. Събитието на открито в Парка на Валентино, който е характеризирал изданието през 2016, не може да бъде повторено от съображения за безопасност, но не е по-малко желанието да се направи събитието достъпно за широката общественост.

Срещата с цялата програма на Terra Madre Salone del Gusto е през юни, докато всяка нова информация може да бъде открита на: http://salonedelgusto.com/en/

 

Следвайте ни също на:

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

#foodforchange #terramadre #terramadre2018

 

За допълнителна информация, моля, свържете се с:

Slow Food International Press Office

Паола Нано, Джулия Капалди и Ребека Рубино

[email protected] 

 

Slow Food е основна глобална организация, която предвижда сват, в който всички хора имат достъп и се наслаждават на храна, която е добра за тези, които я отглеждат и добра за планетата. Slow Food включва над милион активисти, шеф, експерти, младежи, фермери, рибари и академици в над 160 държави. 

Change the world through food

Learn how you can restore ecosystems, communities and your own health with our RegenerAction Toolkit.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Full name
Privacy Policy
Newsletter