Уникалността на Slow Food, международната мрежа на производителите на сирена, които се събират на Cheese 2017

25 Jul 2017 | Bulgarian

Cheese 2017 разказва за богатството на Slow Food, международната мрежа на производители на сирена, на овчари, търговци на сирена и рафинатори. Събитието представя голяма програма от събития която ще се проведе в Бра и Поленцо от15 до 18 Септември 2017. Тук е само малка част от тези, които смятаме за по-оригинални.

  • Словакия: Сирене и Бира, Пасища и Цветя ще покаже някои сирена на Словашката Арка на Вкуса: Zázrivský Korbácik, сирене от краве мляко на пара С необичайна плетена камшична форма; Ovčia Bryndza Liptovská, овче сирене, произвеждано още от 18-ти век; и Parenica, произвеждано със суровото мляко на местните породи овце.
  • Различията заемат място на на камембер: Ерве Монс, един от най-добрите Френски рафинатори, ще представи най-добрите пити от Норманди (Франция), които са произведени по различни методи(пастьоризирани, термизирано, сурово мляко, земеделски производител) за да поясни разликите между различните видове на едно от световните най-известни сирена.
  • Зреенето на мухъл е една от най-сложните техники за млечни продукти, особено за тези, които произвеждат сирене от сурово мляко без ензими. Посветен на това семинар ще вникне в в света на плесените, подлежащи на ядене включващ Тиролско Сиво Сирене (Graukäse) и Mountain Pasture Castelmagno (Slow Food Presidia from Italy), Cabrales сирене от Аустурия (Испания) и Tcherni Vit сирене от Slow Food Presidium в България.
  • Отглеждането на животното, неговите условия на хранене,височината и почвата се отразяват на разликата в крайния продукт, дори при един и ъщ производствен процес. Hard Magic: Великолепното Европейско сирене изследва значението на територията в производството на сирене с няколко дегустации на Parmiggiano Reggiano (Италия), Gouda (Холандия), Etivaz и Gruyere (Швейцария), Comtè и Beaufort (Франция).
  • Ще бъде посветен специален семинар на разтеглените от подсирено мляко сирена—не само кръгли но също и квадратни, с форма на круша или топка. Ще се извърши селекция на продукти на Slow Food Presidia, поддържани живи от способните ръце на на производителите на сирена: от традиционните Caciocavallo Podolico (Базиликата) и Pallone di Gravina (Пулия) до квадратната форма Ragusano, произведено с мляко от Modicana cattle breed (Сицилия) и Vastedda della Valle del Belìce (Сицилия), единственото сирене с подсирено мляко в Италия, което е произведено изцяло с мляко от овче мляко.
  • Друго събитие ще изследва света на измити сирена с кора с гъбеста повърхност от долната страна и изплакнати с физиологичен разтвор, за да се отстранят нежеланите мухъли и да се насърчи нарастването на бактерии, които произвеждат типични аромати на плодове и мая.
  • Девет семинара ще водят до света на натурални храни и ферментация: натурални вина, ферментирали с дива мая Lambic beer, естествено отгледани меса, без нитрити и нитрати и квасен хляб. Един от тях ще изследва отлежалите в амфора вина, с произход от Грузия, люлката на виното и амфората, с Чардаки 2015 (Slow Food Presidium) до откриването на някои Италиански вина с Тройно А и производители.
  • От Карибските острови до Планинските пасища ще изследва необичайното сдвояване между планинските сирена ивидове ром от земеделски произход от Хаити и Мартиника. Отделните Основни Земеделски производители на Ром, избирани от Вейер в продължение на 70 години от най-добрите Карибски дестилатори, ще бъде сервирано със специално избрани натурални сирена.

Уеб страницата онлайн на Cheese 2017 е на адрес:http://cheese.slowfood.it/en/, където е възможно да поискате акредитации на пресата.

За допълнителна информация, моля, свържете се с:

Slow Food Международен Прес-център

[email protected], +39 0172 419 645 – Twitter: @SlowFoodPress

Крадът на Bra

Елена Мартини и Ерика Аселле, +39 0172 438278, [email protected]

Slow Food е основна глобална организация, която предвижда сват, в който всички хора имат достъп и се наслаждават на храна, която е добра за тези, които я отглеждат и добра за планетата. Slow Food включва над милион активисти, шеф, експерти, младежи, фермери, рибари и академици в над 160 държави. Сред тях, мрежата от около 100,000 члена, Slow Food са свързани с 1,500 местни клона по света, допринасяйки чрез своя членски внос, както и събития и кампании, които те организират. Като част от мрежата, повече от 2,400 Terra Madre хранителни общности, практикуващи малък бизнес и подкрепящи производството на качествена храна по света.

Change the world through food

Learn how you can restore ecosystems, communities and your own health with our RegenerAction Toolkit.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Full name
Privacy Policy
Newsletter