Програмата на „Salone del Gusto“ и „Terra Madre“ 2014 е вече онлайн!

17 Jun 2014 | Bulgarian

Организирано от „Slow Food“, регионът на Пиемонт и град Торино, в сътрудничество с Министерството на земеделието, храните и горите, през настоящата година международното събитие „Salone del Gusto“ се завръща в Торино, Италия, със своето 10то поредно издание.  Посветено на света на храната, „Salone del Gusto” за пореден път се провежда едновременно с международната среща „Terra Madre“, мрежата на малките производители от целия ​​свят, която през тази година отбелязва 10та  година от своето съществуване.  „Salone del Gusto” и „Terra Madre 2014″ ще се проведат в периода 23-27 октомври  в търговския панаирен център „Lingotto Fiere” на гр. Торино, където ще са представени над 1000 изложители от 130 страни, в това число над 300  Slow Food Presidia  , готвачи, фермери, рибари, учени, занаятчии, представители от света на виното и гастрономията, както и на хранителните общности „Terra Madre”. Разгледайте програмата на събитието, за да разберете повече за темите, дегустационните семинари и  международния пазар на:  http://www.salonedelgusto.com/en/.

Основният фокус на тазгодишното събитие ще бъдат две основни теми:   Първо, международният проект на „Slow Food”  Ark на Taste , насочен към насърчаване създаването на хранителни продукти, изложени на риск от заличаване. В рамките на събитието „Salone” ще бъде обособено специално място, посветено на „Ark of Taste“, където ще могат да се споделят истории, свързани с всеки от представяните продукти с високо качество, принадлежащи на културите, историята и традициите на цялата планета и обясняващи тяхната истинска и приемана от повечето хора стойност. Втората основна тема е  семейното земеделие, в съответствие с Декларацията на ООН  от 2014 г. , определяща я като Международна година на семейното земеделие (IYFF).   В градините, създавани от „Slow Food“ в рамките на проекта  10000 градини в Африка , се показват практики в областта на малките земеделски стопанства, внедрявани както в тях, така и в близост до общности и училища в Африка, което ги превръща в ключов пример за семейните земеделски стопанства. „Salone del Gusto” и „Terra Madre” ще предложат възможността да научите повече за този проект по време на провежданите конференции, а също така и от докладите на делегатите, работещи по проекта за градините.

Нов участник на тазгодишното събитие ще бъде Училището по готварство, представляващо еволюция в областта на дегустационното образование и подхода „Slow Food” към културата на хранене.  Училището по готварство представлява място за обмен, в което участниците активно участват в приготвянето на ястията, точно като се случва в кухнята на един истински ресторант.

Основен акцент във всяко издание на „Salone del Gusto” и „Terra Madre” представлява разнообразието от актуални теми, свързани с храните, които стават все по-важни, особено в контекста на проблемите на опазването на околната среда, земеделието и здравето, свързани с изменението на климата, нарастване броя на населението, световния глад и други.  Каним външни специалисти, както и представители на „Slow Food”, да се включат в обсъждането на ключовите теми (хуманно отношение към животните, хранителните отпадъци, посегателствата върху земята, консумацията на месо, коренното население, пчелите, семейното земеделие и т.н.) в рамките на компактната програма на  конференциите и дегустационните семинари, имащи за цел да покажат начините, по които нашите хранителни и потребителски навици влияят върху благосъстоянието на екосистемите, хората и животните, обитаващи планетата.

За да кандидатствате за акредитация на SDG/TM 2014, моля, посетете следния уеб сайт:  http://www.salonedelgusto.com/en/press/pre-accreditation/

За допълнителна информация, моля, свържете се с международния пресофис на „Slow Food”:

Паола Нано, +39 329 8321285 [email protected]

„Slow Food” обединява милиони хора, посветени и отдадени на добрата, чиста и справедливо произвеждана храна. В движението участват готвачи, младежи активисти, фермери, рибари, експерти и учени от над 150 страни; мрежа от около 100 000  члена на „Slow Food”, свързани с 1500 местни организации по света, допринасящи със своя членски внос, както и организирайки събития и кампании; а също така и 2000 хранителни общности „Terra Madre”, които практикуват устойчиво производство в малък мащаб на качествени храни по целия свят.

Change the world through food

Learn how you can restore ecosystems, communities and your own health with our RegenerAction Toolkit.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Full name
Privacy Policy
Newsletter