Το Πρόγραμμα του Salone del Gusto και της Terra Madre 2014 Τώρα Online!

17 Jun 2014 | Greek

Μία διοργάνωση του Slow Food, της περιφέρειας του Piedmont και της πόλης του Τορίνο, σε συνεργασία με το ιταλικό Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων και Δασών, η διεθνής εκδήλωση Salone del Gusto επιστρέφει φέτος στο Τορίνο της Ιταλίας, στην 10η έκδοσή της. Αφιερωμένο στον κόσμο του φαγητού, το Salone del Gusto θα ενωθει για μία ακόμη φορά σε μια κοινή διοργάνωση με την διεθνή συνάντηση της Terra Madre, το δίκτυο των μικρών παραγωγών από ολόκληρο τον κόσμο, το οποίο διανύει τώρα το 10ο έτος του. Το Salone del Gusto και η Terra Madre του 2014 θα πραγματοποιηθούν από 23 – 27 Οκτωβρίου στην εμπορική έκθεση του Τορίνο Lingotto Fiere με τη συμμετοχή περισσότερων από 1000 εκθετών από 130 χώρες, με περισσότερα από 300 Slow Food Presidia, μάγειρες, αγρότες, ψαράδες, ακαδημαϊκούς, τεχνίτες, εκπροσώπους από τον κόσμο του κρασιού και της γαστρονομίας, και των διατροφικών κοινοτήτων της Terra Madre. Εξερευνήστε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα θέματα, τα Εργαστήρια Γεύσης, και τη διεθνή αγορά στο: http://www.salonedelgusto.com/en/.

Δύο κυρίως θέματα θα είναι στο επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης: Πρώτον, το διεθνές project της Κιβωτού της Γεύσης του Slow Food που δημιουργήθηκε για να καταχωρήσει και να προωθήσει τα

προϊόντα που βρίσκονται σε κίνδυνο εξαφάνισης. Το Salone θα έχει έναν ειδικό χώρο αφιερωμένο στην Κιβωτό της Γεύσης για να πει τις προσωπικές ιστορίες αυτών των ποιοτικών προϊόντων που ανήκουν στους πολιτισμούς, την ιστορία και τις παραδόσεις ολόκληρου του πλανήτη και να εξηγήσει την πραγματική, συνήθως παραμελημένη αξία τους. Το δεύτερο κύριο θέμα είναι η Οικογενειακή Γεωργία, σύμφωνα με την ανακύρηξη του 2014 από τον ΟΗΕ ως Διεθνούς Έτους της Οικογενειακής Γεωργίας (IYFF). Οι λαχανόκηποι που δημιουργεί το Slow Food στο πλαίσιο των 10.000 Κήπων στην Αφρική αναδεικνύουν την γεωργία μικρής κλίμακας που εξασκείται σε κοινότητες και σχολεία στην Αφρική και είναι, επομένως, εξαιρετικά παραδείγματα οικογενειακής γεωργίας. Το Salone del Gusto και η Terra Madre θα προσφέρουν τη δυνατότητα να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το έργο κατά τη διάρκεια διαλέξεων ή εκθέσεων από τους συμμετέχοντες που εργάζονται για το project σε διάφορες χώρες.

Μια νέα άφιξη στη φετινή εκδήλωση, είναι το Cooking School, μια εξέλιξη της Εκπαίδευσης στην Γεύση, της προσέγγισης του Slow Food για την διατροφική εκπαίδευση. Το Cooking School είναι ένας τόπος ανταλλαγής, με τους συμμετέχοντες να εμπλέκονται ενεργά στην προετοιμασία των πιάτων, όπως ακριβώς και σε μια πραγματική κουζίνα εστιατορίου.

Στην καρδιά κάθε έκδοσης του Salone del Gusto και της Terra Madre είναι μια σειρά από καυτά θέματα που είναι ολοένα και πιο σημαντικά, ιδιαίτερα υπό το πρίσμα των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και

υγειονομικών διαστάσεων της γεωργίας που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή, τον υπερπληθυσμό, την πείνα στον κόσμο και άλλα. Προσκαλούμε εξωτερικούς ειδικούς, καθώς και εκπροσώπους του Slow Food για να μιλήσουν για τα βασικά θέματα (καλή μεταχείριση των ζώων, σπατάλη τροφίμων, αρπαγή γης, κατανάλωση κρέατος, αυτόχθονες πληθυσμοί, μέλισσες, οικογενειακή γεωργία, κ.λπ.) σε ένα πλούσιο πρόγραμμα συνεδρίων και Εργαστηρίων Γεύσης για να αναδείξουν τις επιπτώσεις που έχουν οι διατροφικές και καταναλωτικές συνήθειες μας στην ευημερία των οικοσυστημάτων του πλανήτη, των ανθρώπων και των ζώων.

Για να κάνετε αίτηση διαπίστευσης στο SDG/TM 2014, επισκεφθήτε την ιστοσελίδα: http://www.salonedelgusto.com/en/press/pre-accreditation/

Για περισσότερες πληροφορίες, Επικοινωνήστε με το Γραφείο Τύπου του Slow Food Internationl:

Paola Nano, +39 329 8321285 [email protected]

To Slow Food ενώνει εκατομμύρια αφοσιωμένους ανθρώπους με πάθος για το καλό, καθαρό και δίκαιο φαγητό. Αυτό περιλαμβάνει μάγειρες, τη νεολαία, ακτιβιστές, αγρότες, ψαράδες, επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς σε πάνω από 150 χώρες. ΈΈνα δίκτυο περίπου 100.000 μελών που συνδέεται με 1.500 τοπικά παραρτήματα του Slow Food σε ολόκληρο τον κόσμο, συμβάλλοντας μέσω των συνδρομών τους, καθώς και τις εκδηλώσεις και εκστρατείες που διοργανώνουν. Η Terra Madre αποτελείται από 2.000 διατροφικές κοινότητες που εξασκούν την μικρής κλίμακας και αειφόρο παραγωγή ποιοτικών προϊόντων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Change the world through food

Learn how you can restore ecosystems, communities and your own health with our RegenerAction Toolkit.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Full name
Privacy Policy
Newsletter