Slow Food Youth Network Nederland & Slow Food Nederland voeren actief campagne voor een duurzaam voedselsysteem bij de aanstaande EU-verkiezingen

29 Mai 2024 | Dutch

Het evenement Op het menu: EU Politiek wordt georganiseerd op 4 juni

In het kader van de nieuwste Slow Food-campagne “Feed the Change”, die het belang van de overgang naar duurzame voedselsystemen tijdens de aanstaande Europese verkiezingen onder de aandacht wil brengen, zullen EU-burgers concreet betrokken worden bij talrijke evenementen in verschillende EU-landen. Deze evenementen worden georganiseerd met Good Food Good Farming, een samenwerkingsverband van maatschappelijke organisaties die campagne voeren voor duurzaam voedsel en landbouw in heel Europa. Ze zijn in heel Europa een bewustwordingscampagne gestart om burgers in elke lidstaat te mobiliseren om te stemmen voor een progressieve EU die ons landbouw- en voedingssysteem kan hervormen.

Als we het hebben over de toekomst van onze Voedselsystemen, beseffen we dat we allemaal veel meer kunnen bijdragen aan de voedselsystemen waar we deel van uitmaken. Gezamenlijk is het mogelijk om gezonder, duurzamer en eerlijker voedsel voor iedereen te verkrijgen. Het nieuwe EU-parlement zou sterke systematische samenwerkingsverbanden moeten faciliteren om dichter bij deze doelen te komen. Als Slow Food Nederland en Slow Food Youth Network (SFYN) Nederland nemen we onze verantwoordelijkheid om het bewustzijn hierover te vergroten en mensen aan te sporen om op 6 juni in de EU-verkiezingen te gaan stemmen”, aldus Nelleke Don, president van Slow Food Nederland en Maria Geuze, directeur van SFYN Nederland.

Het evenement The Future of our Food Systems zal een ideale gelegenheid zijn om onderwerpen te bespreken die te maken hebben met biodiversiteit, agro-ecologie en toegang tot goed voedsel met vertegenwoordigers van de voedselketen en politici, allemaal in het teken van EU-verkiezingen en het bepleiten van goede, schone en eerlijke voedselsystemen. De debatten worden gevolgd door een interactief en gezellig netwerkmoment.

Slow Food wil met de Europese verkiezingen voor de deur ervoor zorgen dat duurzaam voedsel en duurzame landbouw centraal staan in het politieke debat. Eten is niet alleen voedsel, het is een essentiële bouwsteen van onze samenleving die gevolgen heeft voor onze gezondheid, milieu, economie en sociale gelijkheid.

Door middel van “Feed the Change” willen we het bewustzijn vergroten van het belang van de EU, de politiek ten aanzien van voedsel en landbouw en beleid bepleiten dat duurzame voedselsystemen bevordert, plaatselijke boeren ondersteunt en ervoor zorgt dat alle Europeanen toegang hebben tot gezond en voedzaam voedsel. We geloven dat we een veerkrachtigere, rechtvaardigere en duurzamere toekomst voor Europa kunnen creëren door voedsel bovenaan de EU-agenda te zetten.

De kern van onze campagne bestaat uit een manifest dat gemaakt is voor de aanstaande Eu-verkiezingen, waarin we vijf centrale politieke prioriteiten benoemen om de urgente uitdagingen voor onze voedselsystemen en het milieu aan te pakken. Deze prioriteiten vormen het kader van onze pleitbezorgingen en onze betrokkenheid bij beleidsmakers, alsook een leidraad voor de burgers van de EU op de dag van de verkiezingen.

De komende weken organiseren we in samenwerking met de Good Lobby een webinar (28 mei) over het belang van de Europese verkiezingen voor de toekomst van voedsel. We gaan ook in gesprek met politieke belanghebbenden om onze boodschap te versterken en steun te mobiliseren voor betekenisvolle veranderingen. Daarnaast zal het netwerk van Slow Food het voortouw nemen bij lokale initiatieven in heel Europa om de doelstellingen van onze campagne aan de basis verder te promoten.

Laten we voedsel gezamenlijk een topprioriteit maken in de Europese Unie en werken aan een toekomst waarin iedereen toegang heeft tot Goed, Schoon en Eerlijk voedsel.

Bezoek onze speciale webpagina https://feedthechange.slowfood.com/ voor meer informatie over onze campagne en hoe je mee kunt doen.

Praktische informatie:

Wanneer: 4 juni om 19.30 uur.

Hoe: Kaartjes verkrijgbaar op de sociale mediakanalen van SFYN NL en SF NL

Waar: De Nijverheid Utrecht

Meer op: SFYN NL IG https://www.instagram.com/sfyn_nl/?hl=it en Slow Food Nederland IG https://www.instagram.com/slowfoodnederland/?hl=it

 

 

 

Changer le monde grâce à la nourriture

Découvrez comment vous pouvez restaurer les écosystèmes, les communautés et votre propre santé grâce à notre boîte à outils RegenerAction.

Veuillez activer JavaScript dans votre navigateur pour remplir ce formulaire.
Nom
Privacy Policy
Newsletter